Je webshop verkopen voor de beste prijs

Het leven is altijd verrassend en soms kom je op een punt dat je je leven om moet gooien. Zo kan het ook zijn dat je veel tijd en energie hebt gestopt in het opbouwen van je webshop, maar dat je deze van de hand wilt doen doordat je omstandigheden zijn veranderd. Hoe zorg je er dan voor dat je je webshop voor de beste prijs van de hand kunt doen?

Je webshop verkopen

Als je besloten hebt om je webshop te verkopen zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt mensen die je kent benaderen, hem op marktplaats zetten of gebruik maken van een webwinkel te koop platform dat zich richt op de verkoop van webshops. Uiteraard kun je deze drie opties ook combineren.

Wat is je webshop waard?

Dat is een uitermate lastige vraag om te beantwoorden, maar toch belangrijk als je de beste prijs wilt bedingen. Als je een koper weet te vinden die jouw webshop heel graag wil kopen zul je er wellicht meer voor krijgen dan je verwacht had.

Het is echter goed om eerst te bepalen wat je webshop waard is. Dit kun je berekenen op basis van de kerngetallen. Daarmee kan je de waarde van een bedrijf berekenen. De omzet, maar ook de winstmarge spelen hier een belangrijke rol in.

Een andere manier om de prijs te bepalen is door je webshop te vergelijken met je directe concurrenten. Een simpele online zoektocht kan je hier een beter beeld van geven.

Tot slot speelt de potentie een rol. Is jouw webshop gericht op een groeimarkt? Dan zal het makkelijker zijn om een goede prijs te bedingen. Maar ook in een niche kun je jouw webshop succesvol verkopen als je voldoende omzet draait.

Je webshop verkopen voor de beste prijs

Wat voor jou de beste manier is om je v.w.b. de webshop verkopen is van veel factoren afhankelijk. De belangstelling, de branche en je netwerk zullen samen met jouw vaardigheden bepalen wat voor jou de beste optie is. Als je sterke kanten ergens anders liggen of als je door je omstandigheden niet in staat bent om de verkoop zelf te doen kun je hier een gespecialiseerd bedrijf voor inhuren. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden maar als zij een goede prijs weten te bedingen kan dit alsnog zeer gunstig zijn.

Conclusie

Je webshop verkopen voor de beste prijs kan lastig zijn en in sommige situaties kun je dit het beste uitbesteden. Zorg er in ieder geval voor dat je weet wat je bedrijf waard is en wat de terugverdientijd van de investering voor de koper is.

Scroll naar boven