Verbeter het bedrijfsresultaat met horeca kassa software

Binnen een horecabedrijf gebeurt er een hele hoop en is het vrijwel nooit rustig. Het is een dagelijks komen en gaan van gasten en het personeel doet er altijd alles aan om de best mogelijke service te geven aan alle bezoekers. De horecaondernemer wordt dan ook behoorlijk uitgedaagd, want vaak ligt de nadruk vooral op de operationele bedrijfsvoering en zijn de administratieve taken soms een beetje een ondergeschoven kindje.

 

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds betere en geavanceerde horeca kassa softwaresystemen zoals die van Untill die de bedrijfsvoering aanzienlijk vergemakkelijken en ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt voor de gasten en het bedrijfsresultaat op diverse vlakken verbeterd kan worden.

 

Betere service met een horeca kassasysteem

Dagelijks wordt een kassasysteem gebruikt om alle bestellingen in te voeren en om af te rekenen met de gasten. De meest moderne kassasystemen beschikken over een touchscreen en een plattegrond met alle tafels erop. Het bedienend personeel heeft in veel gevallen ook de mogelijkheid om niet alleen bestellingen in te voeren, maar ook om aan te geven dat er bij de tafel gecheckt is of alles naar wens is geweest.

 

Er zijn vervolgens tijdslimieten in te stellen die aangeven wanneer er te lang niemand bij een tafel is geweest. Ook zijn er steeds betere mobiele handhelds of integraties met mobiele telefoons en iPad mogelijk, wat het voor het bedienend personeel nog makkelijker maakt om op het terras te bedienen. Het hebben van een mobiele kassa die je mee kan nemen naar de tafel voorkomt ook het foutief invoeren van bestellingen en bespoedigt de service voor gasten.

 

De boekhouding was nog nooit zo makkelijk

Veel van de zogenaamde backoffice processen in de horeca, zoals het doen van de boekhouding en het doen van bestellingen moet in de kleine uurtjes gebeuren, omdat er vaak geen tijd voor is. Door gebruikt te maken van een horeca kassasysteem, is het mogelijk om deze te integreren met de boekhouding, zodat er nooit meer handmatig cijfers ingevoerd hoeven te worden en de kassa direct alle bestellingen in het systeem zet, waardoor je altijd een live update hebt van de financiële situatie.

 

Ook is het mogelijk om de kassa te linken aan de software die wordt gebruikt voor het doen van bestellingen. De kassa kan helpen met het bijhouden van wanneer producten opraken en suggesties doen voor het plaatsen van nieuwe bestellingen bij leveranciers, zodat je altijd op tijd bent en ook verspilling tegen kan gaan.

Scroll naar boven